Calea către libertate fnanciară!

    Trăim vremuri financiare destul de dificile, iar oamenii, din păcate, sunt mulțumiți de acestă situație și nu iși doresc mai mult decât au. Din cauza acestui fapt România este pe ultimul loc in Europa în ceea ce privește educația financiară. Rutina noastră zilnic sună cam așa: mă trezesc, duc copii la școală, plec la muncă, iau copii de la școală, plătesc pe alții să-mi asigur traiul, mă culc, mă trezesc, duc copii la școală, plec la muncă, iau copii de la școală, plătesc pe alții ca să imi asigur traiul, mă culc. Deci noi toată viața plătim pe alții care să ne asigure minimul de confort pe care ni-l permitem.

     Sunt sigur că majoritatea oamenilor nu sunt mulțumiți cu traiul pe care îl duc si se intreabă adesea ce pot face pentru a nu mai avea grija banilor. De aceea trebuie să ne punem cele mai importante 8 intrebări care ne vor duce către libertatea financiară:

     1) Vreau să administrez eșecul sau regretul din viața mea???

     În viață trecem prin diferite momente neplăcute, care ne fac să cedăm și efectiv să renunțăm la tot. Acest lucru îl facem pentru că ne e frică să greșim. Ne e frică să mai incercăm, cu teama de a nu greși din nou! Dar vă adresez o intrebare! Pun pariu și pot să garantez că fiecare dintre noi cănd am încercat prima oară să mergem am căzut, și nu o dată, de mai multe ori. Cum ar fi fost dacă am fi renunțat și atunci? Să zicem ”mneah….e greu rău să mergi în două picioare, nu mai vreau, lasă mai bine merg eu de-a bușilea că e mai bine așa, e mai sigur, am o stabilitate, am o bază solidă, e ok!” Credeți-mă ar fi fost penibil să vedeți un tânăr de 20 de ani mergând de-a bușilea de când se știe doar pentru că i-a fost frică să incerce. Și sunt numeroase de astfel de exemple dar nu are rost să le mai enumăr, ați prins ideea! Așa și in viață, trebuie să incercam cât se poate de mult, până ne iese ceea ce ne-am propus! Mai bine greșesc și invăț din greșeala respectivă, decât să am mereu pe conștiință faptul că am abandonat și m-am retras în bula aceea a mediocrității și a lașității. Nu vă fie frică să greșiți, din contră bucurați-vă când o faceți, astfel v-ati dat seama că nu suntețti perfect in ceea ce practicați si trebuie să luați măsuri.

    2) Vei trăi viața pe care o vrei tu, sau viața pe care o vor părinții tăi?

    Să nu mă ințelegeți greșit, părinții ne vor binele intotdeauna, ne iubesc și ne ocrotesc, trebuie să ne iubim părinții. Însă uneori pot veni cu influențe nu prea potrivite pentru noi. Această protecție oferită ne poate modifica serios mentalitatea. Ei de obicei ne implantează idei precum: ”Învață bine la școală și ia note bune, ca la final să lucrezi intr-o companie bună, bine platită, unde îți vei petrece tot restul vieții plătind taxe, impozite și facturi până vei ieși la pensie cu 1800 de lei pe lună până la finalul vieții!” Mâ rog, nu o spune în felul acesta dar asta reiese. Părinții noștri au prins vremuri în care erai obligat să mergi la muncă, acum ne învață pe noi, generația Z să facem cum au facut ei, să muncească pentru bani! NU vă invinovățiți părinții, ei vă vor doar binele, însă binele acela pe care l-au avut ei. Insă voi știți ce inseamna acel ”Bine” in zilele noastre, așa că e momentul să acționați! Nu mâine, nu peste 2 luni, nici peste 2 ani, ACUM!!! ACUM ESTE MOMENTUL! Devino cea mai bună versiune a ta devino liber!!!!

    3) Îți vei folosi timpul pentru a crește sau pentru a te distra?

    Timpul este cea mai importantă resursă de aceea trebuie gestionat cum trebuie! Ca să ne formăm o disciplină destul de serioasă  este obligatoriu să avem un time management perfect. Cum facem asta? Se recomandă să ne facem un plan săptămânal fie pe o foaie, fie pe un excel, unde să ne trecem toate activitățile săptămânale importante. Astfel vom ști ce vom avea de făcut și ne vom forma o disciplină serioasă. Acum vine întrebare: tu cum îți organizezi timpul? Cum îți folosești timpul ? Ti-l folosești pentru a te dezvolta? Sau pentru a te distra? Gândește-te în felul următor: timpul pe care il investești, trebuie să îți producă de doua ori mai mult ca minutele investite. Folosete-ți timpul dezvoltându-te, citește, participă la seminarii, petrece timp cu oameni care îți aduc un plus de valoare, devin-o cea mai bună versiune a ta.

    4) Te vei bucura de prezent sau îți vei asigura viitorul?

    Timpul este limitat, la fel ca resursele, de aceea trebuie să ne gândim la ce va urma sau ce va fi pe viitor. Majoritatea oamenilor sunt prea prinși în zona lor de confort si sunt mulțumiți cu situația lor actuală, așadar nu se gândesc la viitor. Însă trebuie să gândim în felul următor: cine știe ce se va intâmpla pe parcurul vieții? Cine știe ce situație economică vom avea? De aceea trebuie să ne asigurăm viitorul și să ieșim din zona noatră de confort. Planificăți o strategie pentru viitoarele tale obiective, strânge bani, economisește, investește. Gândește-te la momentul pensionării, de ce sumă de bani vei vrea să dispui. Nu te baza că vei primi pensie din partea statului și că te vei descurca cu acei bani în cazul in care vei primi ceva. Fi independent! Fi rebel! Nu asculta de nimeni și nimic și fă ce este mai bine pentru tine și pentru viitorul tău! Tu ești propriul tău șef, propriul tău mentor! Fă azi ce alții nu vor ca să nu faci mâine ce alții nu pot!

    5) Vrei să lucrezi pentru bani sau banii să lucreze pentru tine?

     Aceasta este cea mai importantă intrebare pe care trebuie să ți-o pui! Ce vrei să faci mai exact? Vrei să fi angajat toată viața, să muncești pentru alții și să bagi bani în buzunarele altora sau vrei ca altcineva să lucreze pentru tine și să iți producă bani în timp ce dormi? Doar 1 % din populația planetei este miliardară și indeplinește acest principiu, ceilalți 99% îi imbogățesc pe alții. Ține minte un lucru, nimeni nu a ajuns bogat lucrând de la 9 la 17. Te poți numi bogat, in momentul în care te duci cu partenera ta la un restaurant select, de lux, iar pe parcursul cinării, la final, să îți intre in cont mai mulți bani decât scrie pe nota de plată.

    6) Vrei să fi încojurat de câștigători sau de pierzători?

    Se spune că tu ești media celor 5 persoane cu care îți petreci timpul. Adesea anturajul iți poate influenta serios deciziile din viața ta. Dacă ești înconjurat de 5 idioți, tu vei fi al 6-lea; dar dacă ești inconjurat de 5 oameni de succes, tu vei fi al 6-lea. Cum vine asta? Persoanele din jurul tău te vor transforma in ceea ce vor ei să devii, prin acțiunile la care te indeamnă și la deciziile pe care le iei. Așadar ai grija cum iți alegi prietenii. Scapă de persoanele toxice din viața ta, de persoanele care nu iți aduc nici un plus de valoare, energia lor negativă și putredă îți vor petcetlui serios viitorul și nu cred că îți dorești asta. Atrage persoane care îți oferă valoarea de care ai nevoie, persoane care te motivează și îți oferă o altă

perspectivă a vieții tale. Formează-ți un cerc de prieteni mai deștepți ca tine, de la care ai ce invăța, și solidifică-l, pentru că ei te vor ajuta să devii persoana care dorești să devii.

    7) Vrei să devii șoferul sau pasagerul vieții tale?

    Vreau să te intreb ceva: vrei ca altcineva să decidă pentru tine sau vrei să decizi singur pentru viața ta. Daca alegi prima variantă acest site nu este pentru tine. Nu te lăsa influențat de nimeni, nu toată lumea îți vrea binele, nu toată lumea te incurajează și te sprijină. Nu trebuie să ai incredere in nimeni. Totul este prescris in destinul tău, iar tu doar plutești pe o barca dusă de curent. Nu lăsa oamenii să știe prea multe despre tine! Fi propriu tău șef, propriul tău șofer al vieții tale, fi independent și sigur pe deciziile tale, pentru că dacă nu vei fi tu vor fi alții care te vor manipula cum vrei tu. Deci ce alegi???

    8) Mai degrabă riști sau joci la sigur?

    Altă intrebare importantă la care te rog să te gândești. Imaginează-ți că nu toate lucrurile sunt roz în viață, te vei lovi de situații care te vor face să clachezi! NU RENUNȚA!!! Trezește-te în fiecare dimineață și spune-ți ”Pot face asta!” Ieși din zona aia de confort și fă ceea ce iți e frică sau nu îți place să faci! Depășeste-ți propriile așteptări! Nu îți fie frică de risc! Nu riști, nu câștigi!!! Mai degrabă îți asumi riscul de a pierde ceva decât risccul de a nu încerca!!! E timpul să devii cea mai bună versiune a ta! Ține minte un lucru: 1% este noroc, 1% talent și 98% nu renunța niciodată

Ai vreo intrebare?
Contactează-ne!